HTML

Górcső alatt az OTP Bank Liga

Friss topikok

Rakj össze egy támadó-betonvédelmet. Védők nyomában...

2014.07.09. 17:37 | Darázs Tamás | Szólj hozzá!

Szombaton elkezdett sorozatom folytatása következik, ámde előtte még tekintsünk vissza az előző kettő bejegyzésre. Az elsőben egy korábbi, 2013 novemberében írt bejegyzésemben bemutatott játékosok teljesítményét vettem górcső alá. A másodikban két varázslót mutattam be, akik már évek óta elkápráztatják a szlovák bajnokság nézőit. Személyük bemutatása azért is volt kiemelten fontos, mert az egyik játékos szabadúszó, másiknak pedig fél év múlva jár le a szerződése, tehát reális esély lenne megszerezni valamelyik magyar klubnak. A folytatásban, vagyis ebben a bejegyzésben azonban már a védőké a főszerep. Ellentétben az eddigiekkel, most nem csak a négy bajnokesélyes gárdának ajánlok játékosokat.

Michal Pintér.jpg

Fektess be és keress sokat!

Nem is kezdhetem mással, mint véleményem szerint az év egyik legnagyobb felfedezettjével, a ViOn Zlaté Moravce középső védőjével, Michal Pintérrel. A 20 esztendős (1994. 02. 04.) tehetség kiváló szezont futott, 28 meccsen lépett pályára, melyeken 5 gólt szerzett, mind kivétel nélkül szögletet követően fejjel. 179 centiméter magasságához páratlan dinamizmus párosul. Fejjátékát a német válogatott sztárjáéhoz, Mats Hummelséhez tudnám hasonlítani, rendkívül határozottan és nagy lendülettel érkezik a beadásokra.

Szerződés 2016. június 30-ig köti az aranyosmaróti egyesülethez, ezért mindenképpen zsebébe kell nyúlni annak a csapatnak, amely szerződtetni szeretné, viszont megtérülne a befektetés, mert komoly külföldi karrier lehetőség van a játékosban, többszörös áron lehetne értékesíteni majd a nemzetközi piacon. A ViOn Zlaté Moravce a szlovák élvonal legkisebb költségvetésű klubja (kb. 800.000 euró/év), ezért Pintér szerződésből való kivásárláshoz kb. 150-200 ezer eurós ajánlatot kell majd tenni.

Michal Pintért főként az Újpest FC figyelmébe ajánlom, hiszen Roderick Duchatelet belgiumi kapcsolatain keresztül könnyedén el tudnák adni 1-2 év után a Benelux állam bajnokságába. A játékossal való tárgyaláskor a tulajdonos személye kulcsfontosságú lehet.

Becsült bérigény: 3-4 ezer euró/hó
Szerződés: 2016. 06. 30. (ViOn Zlaté Moravce)
Csapatok figyelmébe ajánlom: Újpest, Debreceni VSC, Győri ETO

 


És még csak 20 éves a ViOn kulcsembere.

 

Második jelölt Boris Sekulič, az MFK Košice baloldali védője. A 22 esztendős belgrádi születésű védő kiváló szezont tudhat maga mögött, 31 mérkőzésen elért 3 gólja és 2.790 játékperce mindent elmond teljesítményéről. A Szlovák Labdarúgó Szövetség beválasztotta a 2013/2014-es szezon év csapatába, majd a kassai klub meghosszabbította idén nyáron lejáró szerződését 2016. június 30-ig. Ez természetesen azt jelenti, hogy ismét zsebébe kell nyúli annak a csapatnak, amely soraiban szeretné tudni. Pletykák szerint 150 ezer euró a játékos kivásárlási ára, amely ha figyelembe vesszük, a korát és a benne rejlő potenciált, bőségesen megtérül 1-2 év elteltével (800-900 ezer euróért tovább lehetne értékesíteni).

Boris Sekulič játékjogáért legjobb eséllyel az Újpest indulna, mivel biztos és rendszeres játéklehetőség mellett gyorsan tudna fejlődni, majd továbbértékesítéskor R. Duchatelet személye kulcsfontosságú lehet ismételten, akár csak a játékossal való tárgyaláskor. A játékost a Ferencváros figyelmébe is kiemelten ajánlom. Igaz, baloldali védőként ott szerepel Predrag Bosnjak, azonban ennek ellenére érdemes lenne megtekintenie a szakmai stábnak a játékost, mert lényegesen jobb támadásban, egy az egy elleni párharcban már-már csatár erényeket mutat fel, de az összjáték, az egyérintős játék is az erőssége. A kor tökéletes szélső védőjének prototípusa. Sikeres szezon után pedig továbbértékesíteni lehet a nemzetközi piacon.

Az MFK Košice szerbiai megfigyelőrendszerének hatékonyságát szeretném kiemelni. Többek között felnőtt karrierjét Kassán kezdte a Chelsea erőssége, Nemanja Matič, a már korábban bemutatott, Slovanban szereplő Marko Milinkovič vagy most Boris Sekulič.

Becsült bérigény: 4-6 ezer euró/hó
Szerződés: 2016. június 30. (MFK Košice)
Csapatok figyelmébe ajánlom: Újpest FC, Ferencvárosi TC, Győri ETO

 


Sekulič támadásban is kulcsfontosságú játékos.

 

Nigériai U20-as válogatott, ám még csak 18 esztendős (1995. 12. 12.) Kingsley Madu is rendelkezik azokkal a képességekkel, amellyel a jövőben szép karriert futhat be. Posztját tekintve baloldali védő kirobbanthatatlan volt tavasszal a bajnoki ezüstérmes AS Trenčín csapatából. Szerződés 2016. december 31-ig köti csapatához. Kivásárlási ára jelenleg 100 ezer euró körül mozoghat. Transfermarkt.de becslése szerint a játékos piaci értéke 200 ezer euró.

A játékost elsősorban a Videoton FC figyelmébe ajánlom. Spanyolországi és portugáliai kapcsolataik révén 2-3 éven belül tudják továbbértékesíteni.

Becsült bérigény: 1500-2500 euró/hó
Szerződés: 2016. december 31. (AS Trenčín)
Csapatok figyelmébe ajánlom: Videoton FC, Puskás Akadémia FC

 

 

A szlovák sajtó szerint második legjobb védőként számon tartott Mamadou Bagayoko a Slovan Bratislava játékosa. Szerződése 2015. június 30-ig köti a pozsonyi alakulathoz, azonban cseh lapértesülések szerint a prágai Sparta Praha már most nyáron szeretné megszerezni az agresszív, ámde támadásokban sokat építkező jobboldali védőt. A cseh bajnok mindenképpen szeretne a BL főtáblájára kerülni, ezért számukra hiányposztként számon tartott jobboldali védő pozíciót Bagayokoval szeretnék betömni. Amennyiben komolyan gondolják az elefántcsontparti játékos szerződtetését, kb. 200 és 250 ezer euró közötti összegben kell gondolkodniuk, ami az átigazolási díjat illeti. Bérként további 12 ezer eurót körül kellene a cseheknek átutalni a játékos számlájára havonta. Ez valószínűleg nem okozna gondot a cseh rekordbajnoknak, mivel lapértesülések szerint 20 ezer euró a klubon belüli fizetési felső határ.

Becsült bérigény: 12 ezer euró/hó
Szerződés: 2015. június 30. (Slovan Bratislava)
Csapatok figyelmébe ajánlom: Videoton FC, Ferencvárosi TC, Debreceni VSC

 Bagayoko.jpgBagayoko kész játékos 20 nemzetközi kupameccsel a háta mögött.

 

További játékosok röviden

Peter Kleščik az AS Trenčín 25 esztendős középső védője. A 2013/2014-es szezon év csapatában helyet kapott. A Győri ETO figyelmébe ajánlom.

Peter Klescík.jpg2012-ben megválasztották az év játékosának az AS Trenčín szurkolói, 2014-ben a bajnokság év csapatában kapott helyet.

 

Hudák Dávid játékjogát a Slovan Bratislava tulajdonolja, de szeretnék olyan csapatnak kölcsön adni, ahol folyamatos játéklehetőséghez jut. A Lombard Pápa, Kecskeméti TE, Dunaújváros és a Nyíregyháza figyelmébe ajánlom. A 20 esztendős középső védő magyar nemzetiségű.

Hudák fejel.jpgHudák Dávid a levegő ura.

 

Jozef Piaček már nem mai gyerek, viszont 31 esztendejével rendkívül tapasztalt játékosról van szó. Az MŠK Žilina játékosa, egy alkalommal nem is olyan rég a szlovák válogatottban is bemutatkozhatott. Az a hír járja, hogy szeretné magát kipróbálni külföldön, ezért ajánlom a Budapest Honvéd, Puskás Akadémia, Diósgyőri VTK, Nyíregyháza vagy éppen a Dunaújváros figyelmébe. A felsorolt csapatokban biztos vagyok, hogy alapember lenne.

Jozef Piacek.jpgTapasztalatban nincs hiány, nagy csatákat vívott Jozef Piaček.

 

A következő bejegyzésemben a középpályásoké lesz a főszerep, addig is jó olvasást kívánok minden kedves látogatónak :)

A bejegyzés trackback címe:

https://darazstamas.blog.hu/api/trackback/id/tr246493765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása