HTML

Górcső alatt az OTP Bank Liga

Friss topikok

Két varázsló a szlovák bajnokságból!

2014.07.06. 21:31 | Darázs Tamás | Szólj hozzá!

Manapság soha nem látott pénz forog a magyar labdarúgásban, mégis egyelőre a nemzetközi sikerek elmaradnak klubcsapatainktól. Egyrészt ez érthető, hiszen hiába áramlik a magyar fociba temérdek pénz, még ez is csak töredéke annak a pénzmennyiségnek, amelyből tőlünk nyugatra fekvő országok csapatai gazdálkodhatnak. Így aztán nem meglepő, hogy egy-egy kifutott eredményt leszámítva nem tudunk átütő sikert elérni a nemzetközi porondon. Azonban nem lehet mindent a pénzre fogni, hiszen a szlovák és cseh csapatok is korlátolt anyagi forrásokkal rendelkeznek, mégis lényegesen sikeresebbek az utóbbi években a nemzetközi kupaporondon. Na de mi a titkuk?

A szlovák és a magyar bajnokság között azonnal szembeötlik a légiósok aránya. Hazánk bajnokságában rendkívül magas a légiósok aránya, ami nem is lenne annyira nagy baj, amennyiben minőségi légiósokat szerződtetnének a csapatok, azonban az esetek nagyobb részében enyhén kifejezve sem járulnak hozzá teljesítményükkel a bajnokság színvonalának emeléséhez. Sajnos azt tapasztaltam, hogy a hazai klubok olyan szlovák játékosokat igazolnak, akik Szlovákiában gyakorlatilag már csak a másod osztályban kapnának lehetőséget. Természetesen vannak kivételek, személy szerint nagyon meglepődtem Luboš Kamenár és Luboš Hajduch szerződtetésén, mert igazán minőségi kapusok és egyben minőségi erősítések, de sajnos ez a ritkább eset. Ezért célomul tűztem ki, hogy bemutatom a szlovák bajnokság azon játékosait, akiket érdemes lenne legalább megtekinteni a magyar klubok vezetésének, mivel hatalmas lehetőség rejlik bennük. Mentálisan nem is kell mondanom, hogy sokkal erősebb játékosokról van szó, arról nem is beszélve, hogy tudásuk alapján is a Magyar Bajnokság legjobb játékosai közé tartoznának. A szakmai sikerek mellett az sem elhanyagolható, hogy a szlovák labdarúgók megítélése a nemzetközi átigazolási piacon jobb, mint a magyaroké, azaz könnyebben lehet Őket értékesíteni jó pénzért, amelyből befolyt összeget okosan befektetve új játékosokba folyamatosan fenntartható fejlődést lehetne elérni.

Lubos Kamenár.jpgLuboš Kamenar szerződtetése kiváló döntés volt az ETO vezetésétől.

Bajnok akarsz lenni? Őket igazold le!

David Depetris

Argentína szülöttje, ámde már kétszeres szlovák válogatott David Depetris olyan csapatnak érdemes leigazolni, amely komolyan gondolja a bajnoki cím megszerzését, majd a nemzetközi porondon is magyar viszonylatban komoly sikereket akar elérni. A 25 éves, 185 centiméter magas középcsatár legnagyobb erénye az összjáték, de ki kell emelni rendkívül erős fejjátékát. A transfermarkt.de által 700 ezer euróra taksált támadó az AS Trenčínben (135 meccsen 86 gól) kezdte pályafutását, ahol a 2012/2013-as idényben 19 bajnoki mérkőzésen 16 alkalommal volt eredményes és 3 gólt előkészített (gólkirályi címet is bezsebelte, pedig csak fél szezont töltött a szlovák bajnokságban). Ezzel a fantasztikus teljesítménnyel hamar felhívta magára a figyelmet, majd 2013 telén a török Rizesporhoz igazolt. Szépen kezdte légiós karrierjét, 13 meccsen 6 alkalommal mattolta az ellenfelet, azonban nem érezte jól magát Törökországban, ezért kölcsönadták a  cseh Sigma Olomoucnak, ahol cseh lapértesülések szerint havi szinten 28 ezer eurót keresett. Nyilván ez az összeg kapásból elriasztaná az összes magyar klubvezetőt, azonban a cseh lap kitért arra is, hogy ezt az összeget teljes egészében a Rizespor állta (az Olomouc egy átlagos fizetést biztosított, ami kb. 60 ezer cseh korona lehetett, azaz 2400 euró ). Azóta a török együttese szerződést bontott vele, majd a szlovák médiában többször is kihangsúlyozta, hogy visszavágyik a szlovák bajnokságba. Ebből kiindulva talán nem lenne lehetetlen feladat szerződtetni Őt a magyar kluboknak.

Frissítve: David Depetris 2016. június 30-ig aláírt a mexikói Monarcas Morelia csapatához.

Becsült bérigény: 14-16 ezer euró/hó
Szerződése: szabadúszó
Csapatok figyelmébe ajánlom: Győri ETO, Ferencvárosi TC, Debreceni VSC, Videoton FC

 

 

 

Marko Milinkovic

Marko Milinkovic az aktuális szlovák bajnok, a Slovan Bratislava egyszeres szerb válogatott támadó középpályása. A 26 esztendős játékos a transfermarkt.de becslése szerint 650 ezer eurót ér. Szerződés 2014. december 31-ig köti a pozsonyi alakulathoz. Érdemes lenne kivásárolni szerződéséből Milinkovicot valamely nemzetközi kupában szereplő csapatunknak, hiszen elképesztő játékintelligenciája és lövő technikája jelentheti egy párharcban a különbséget győzelem és vereség között. Amennyiben nem akarnak költeni a játékos átigazolási díjára, akkor is javasolt minél előbb megkeresni, hiszen az év végén szabadúszóvá válik, és akinek sikerül szerződtetnie, az a bajnokság véghajrájában hatalmas versenyelőnyhöz juthat. Természetesen egy jó szezon után pénzért túl lehet adni rajta, azonban nem érdemes, mivel valószínűleg korából kiindulva nem kapna annyit érte csapata, mint amennyit játékban hozzá tudna tenni a sikerek eléréséhez.

Milinkovicot személy szerint a szlovák bajnokság legjobb játékosának tartom, ami a bérezésén is meglátszik. Egyes pletykák szerint a Slovan havi 30 ezer eurós fizetést biztosít a korábbi szerb U21-es válogatott csapatkapitányának, azonban ezt nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy igaz, mert egy ilyen magas bérezést még a Slovan sem engedhet meg magának. Reálisan nézve 18 és 20 ezer euró között vihet haza minden hónapban. Ebből kifolyólag eléggé leszűkölt azon magyar csapatok kerete, akik ki tudnák fizetni a játékost, azonban aki ezt megteszi az biztosan nem bánja meg, mert igaz nem ugyan azon a poszton játszik, de kvalitásai alapján Muhamed Besiccel egy lapon lehet róla beszélni.

Friss hírként megjegyezném margóra, hogy tegnap játszották le a szlovák szuperkupa döntőt, ahol Marko Milinkovic parádés góljának köszönhetően 1:0 arányban diadalmaskodott a Slovan a kupagyőztes MFK Košice felett. A gól az összefoglalóban 2:28-tól megtekinthető. Ide katt.

Július 5-én kihirdették a Corgoń Liga év csapatát is, amiben természetesen Marko Milinkovic is helyet kapott.

Becsült bérigény: 18-20 ezer euró/hó
Szerződése: 2014. december 31. (Slovan Bratislava)
Csapatok figyelmébe ajánlom: Győri ETO, Ferencvárosi TC, Debreceni VSC, Videoton FC

 


Milinkovic teljesítménye a Szlovák kupában.

 


5 évvel ezelőtt, már az MFK Košice játékosaként is zseni volt.

 

Ma két zseniális támadójátékos került bemutatásra. A következő bejegyzésben a védőjátékosoké lesz a főszerep. Addig is jó olvasást, hamarosan jön az újabb olvasmány :)

A bejegyzés trackback címe:

https://darazstamas.blog.hu/api/trackback/id/tr116480259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása