HTML

Górcső alatt az OTP Bank Liga

Friss topikok

Bombaigazolások az FTC-nél?

2013.11.03. 21:26 | Darázs Tamás | Szólj hozzá!

Címkék: Szlovákia OTP Bank Liga FTC Játékosmegfigyelő FC Nitra AS Trenčín Darázs Tamás Tomás Malec Róbert Pich Cléber Milos Lacny Peter Orávik

5 éves lehettem, mikor megfertőzött ez a csodás sport, ugyanis ekkor láttam első focimeccsem, amely örökre megfertőzött. Ez a meccs egy Bajnokok Ligája csoportmérkőzés volt, méghozzá egy rendkívül emlékezetes meccs, amelyet a Ferencváros vívott a svájci Grasshoppers Zürich ellen. Még ma is kristálytisztán emlékszem erra a meccsre. Ifj. Albert Flórián, Lisztes Krisztián és Nyilas Elek szerezték a gólokat a 3:3-as döntetlennel zárult találkozón. Ettől a meccstől számítva lettem a labdarúgás rabja. Nem vagyok Fradista, ettől függetlenül remélem hamarosan a zöld-fehér alakulat ismét ott lesz az elitkörben és ismét átélhetem azt a fantasztikus érzést, amit ott akkor, 5 évesen éreztem a TV képernyő előtt.

scout1.jpg

Az elmúlt 1-2 évben a Zöld Sasok vezetősége igazolt néhány kiváló játékost, gondolok itt Besicre, Jennerre vagy Leonardora, azonban reálisan nézve ez még nagyon kevés egy BL csoportkörhöz. További erősítésekre van szükség. Elképzeltem magam az FTC játékosmegfigyelőjének és körbenéztem a szlovák piacon.

 

Latin játékmester
Aki keres, az talál. Számos olyan játékost találtam, akinek szerződése lejár, tehát ingyen igazolható és magas minőséget képvisel, később jó pénzt lehetne keresni velük.

cleber.jpgcleber-300x199.jpgCleber - FC Nitra

Az első jelöltem érdekes mód a sereghajtó FC Nitraban játékmestere,  27 esztendős brazil Cleber Nascimento da Silva művésznevén csak „ Cleber”.  Több alkalommal is volt szerencsém látni játékát és azt kell mondanom lenyűgözött.  Posztját tekintve bal oldali középpályás, a transfermarkt.de becslése szerint piaci értéke 400.000 euró, bár legalább a tripláját éri. Idén 15 mérkőzésen 4 gólt és 5 gólpasszt jegyzett.  Cleber nem túl magas, de nagyon erős testfelépítésű és rendkívül harcias játékos, technikai képzettségét tekintve kiemelkedik a szlovák mezőnyből, rendkívül jól lát a pályán, ami remek labdái bizonyítanak. Szerződése 2014 nyarán lejár.

transfermarkt.de:
http://www.transfermarkt.de/de/cleber/profil/spieler_74718.html

 

 

Peter Orávik – ViOn Zlaté Moravce

Peter Orávik ellen volt szerencsém 2010 őszén játszani. Két gólt szerzett ellenünk, csapata pedig 3:0 arányban győzött. Három év elteltével a Corgoň Liga legjobb előkészítőjévé lépett elő. Az aranyosmaróti gárda jelenleg az 5. helyen tanyázik. Orávik neve mellet pedig 14 meccs 2 gól és 8 gólpassz szerepel.

transfermarkt.de:
http://www.transfermarkt.de/de/peter-oravik/profil/spieler_92148.html

orávik.jpg

Peter Orávik_1.jpgPeter Orávik - ViOn Zlaté Moravce

 

Gino van Kessel – AS Trenčín

A 20 esztendős holland szélső az Ajax Amsterdamtól került kölcsönbe az AS Trenčín csapatához az idei szezonra.  A fiatal holland 12 mérkőzésen 5 gólt és 4 gólpasszt ért el. Szerződése 2014 nyarán lejár az Ajax Amsterdamnál. Hatalmas fogás lenne bármelyik magyar csapatnak, jövőben nagyon sok pénzért lehetne értékesíteni. Vajon lesz olyan szemfüles sportigazgató, aki olvassa ezeket a sorokat?

transfermarkt .de:
http://www.transfermarkt.de/de/gino-van-kessel/profil/spieler_224052.html

gino van kessel.jpgGino van Kessel.jpgGino van Kessel - AS Trenčín

 

Tomáš Malec – AS Trenčín

Tomáš Malec valósággal berobbant a Corgoň Ligába. Az előző idényt még a másod osztályú Liptovský Mikuláš csapatában töltötte, idén azonban már nevelő egyesületével ér el jobbnál jobb eredményeket. Termése 13 meccsen 8 gól és 3 gólpassz a 199 centiméter magas csatárnak. A transfermarkt.de szakportál 75.000 euróra becsüli értékét, ami hamarosan jócskán megemelkedik.

transfermarkt.de:
http://www.transfermarkt.de/de/tomas-malec/profil/spieler_108426.html

tomas malec.jpgTomás Malec.jpg
Tomáš Malec - AS Trenčín

 

Robert Pich – MSK Žilina

A 24 éves bal oldali középpályás évek óta magas szinten teljesít. Minden évben hoz stabilan legalább 10 gólt. Idén 15 meccsen lépett pályára, 7 gólt szerzett és 1 gólhoz asszisztált. Mindkét lábával kiválóan lövő 173 centiméter magas játékos szerződése 2014 nyarán lejár. Igazán nagy erőssége lenne bármely NB1-es csapatnak.

transfermarkt.de:
http://www.transfermarkt.de/de/robert-pich/profil/spieler_109742.html

robert pich_1.jpgRóbert Pich.jpgRobert Pich - MŠK Žilina

 

+ 1 bónusz

Miloš Lačný – MFK Ružomberok

A felsorolt játékosok szerződésükből kifolyólag a következő idénytől erősíthetnének néhány hazai csapatot, azonban Miloš Lačný, az MFK Ružomberok csatára már most télen érdekes lehet néhány edzőnek. A 25 esztendős középcsatár 2013. július 10-én „csak” fél évre kötelezte el magát a rózsahegyi klubhoz, azaz 2014. január 1-től szabadon igazolható státuszra vált. Egyébként 13 meccsen 10 alkalommal volt eredményes idén.

transfermarkt.de:
http://www.transfermarkt.de/de/milos-lacny/profil/spieler_74945.html

Biztos vagyok benne, hogy a bemutatott játékosok hozzájárulnának az NB1 színvonal emelkedéséhez, illetve mind a 16 élvonalbeli csapatnak komoly erősítést jelentenének.

A bejegyzés trackback címe:

https://darazstamas.blog.hu/api/trackback/id/tr765613169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása