HTML

Górcső alatt az OTP Bank Liga

Friss topikok

Vajon velük jutunk ki a 2018-as VB-re?

2013.11.20. 18:45 | Darázs Tamás | 1 komment

Címkék: Magyarország Szlovákia Ausztria Románia Slovan Bratislava FC Nitra Darázs Tamás Austria Wien Sascha Horváth Nikolas Spalek Adam Tucny

Az első részben azokat a határon túl élő magyar labdarúgókat mutattuk be, akik már a következő selejtező sorozatban is pályára léphetnek a magyar válogatottban. Akad néhány igazi erősítés, akikkel talán sikerülne 27 év böjt után egy világversenyre kijutni. Ebben a részben azon játékosokat mutatjuk be, akik még nem válogatott szintet képviselnek, azonban érdemes figyelni fejlődésüket, mert hamarosan szükség lesz rájuk, figyelembe véve az U21-es válogatott (le)szereplését az U21-es Európa-bajnokság selejtezőjében.

ALBÁNOK.jpgU21-es EB selejtező: Magyarország - Albánia 0:2

Kutatásunk során azt tapasztaltuk, hogy Erdélyben és Vajdaságban alig található magyar nemzetiségű futballista, aki magyar azt pedig integrálja a többségi nemzet. Érdekes mód pont egy román szakember szájából hangzott el egy olyan mondat, amit érdemes lenne figyelembe vennie az MLSZ-nek: „Talán nem járna rosszul a magyar labdarúgás, ha alapítanának egy futball akadémiát Erdélyben és Vajdaságban.” – hozzáteszem, van benne igazság.

 

Szlovákia

Mészáros Karol- a mátyusföldi nagyközségben, Jókán született 20 éves csatár az idei bajnoki évadban igazolt a pozsonyi Slovanhoz. A fiatal támadó 15 alkalommal lépett pályára, melyeken 2 gólt és 1 gólpasszt jegyzett. Jelenleg az U21-es szlovák válogatott tagja, ahol 9 mérkőzésen 3 gólt szerzett. Az egyik legtehetségesebb felvidéki labdarúgó pillanatnyilag.

Transfermark.de:
http://www.transfermarkt.de/de/karol-meszaros/profil/spieler_217707.html

Karol Mészáros.jpgMészáros z U21-es válogatottban

 

Varga Attila- a 17 esztendős középső védő igazán remek fizikai adottságokkal rendelkezik, nem hiába futballozik az olasz Juventusban. Nemrég az U17-es világbajnokságon a magyar TV nézők is felfigyelhettek rá, hiszen a szlovák U17-es válogatott oszlopos tagja volt. Ő lehetne az MLSZ legnagyobb fogása.

Transfermarkt.de:
http://www.transfermarkt.de/de/attila-varga/profil/spieler_186395.html

Spalek Nikolas- a vágfarkasdi irányító középpályás az egész szlovák labdarúgás egyik legnagyobb tehetsége. Mindössze 16 éves szupertehetség az U17-es világbajnokságon is bizonyította képességeit, ahol 4 mérkőzésen 3 gólpasszig jutott. Jelenleg Szlovákia egyik legjobb utánpótlás nevelő együttesében, az FC Nitrában csiszolódik.

Transfermarkt.de:
http://www.transfermarkt.de/de/nikolas-spalek/profil/spieler_243239.html

Nikolas Spalek.jpgAz FC Nitra és a szlovák válogatott játékmestere (SITA hírügynökség)

 

Hudak Dávid- a dunaszerdahelyi DAC-ban kölcsönben szereplő középső védő a Slovan Bratislava neveltje, akit a töretlen fejlődés jegyében adta kölcsön a pozsonyi klub. Jelenleg U21-es válogatott Hudák szakvélemény szerint a jövőben meghívót kap a felnőtt keretbe.

Transfermarkt.de:
http://www.transfermarkt.de/de/david-hudak/profil/spieler_232532.html

Adam Tucny- a neve szlovákosan hangzik, de ne tévesszen meg senkit. A következő magyar futball csillag lehet a 2002-ben született Ádámból. A DAC Dunaszerdahely korosztályos csapataiban bontogatja szárnyait, azonban előreláthatólag nem sokáig marad felvidéken, mert több angol topcsapat érdeklődését felkeltette. Szavak helyett meséljen Ádámról összeállított videó.

 

Ausztria és Románia

Takács Rares- 21 esztendős támadó középpályás első élvonalbeli szezonjában már csapata alapemberévé vált. Utánpótlás válogatott még nem volt, karrierje igazából most indult, de érdemes követni a fejlődését.

Transfermarkt.de:
http://www.transfermarkt.de/de/rares-takacs/profil/spieler_272144.html

Sascha Horváth- az osztrák futball legnagyobb reménysége egy magyar származású fiatalember, aki épphogy betöltötte a 17. születésnapját és már bemutatkozott az Austria Wien felnőtt csapatában. Az U19-es csapatoknak kiírt UEFA Youth Leagueben a magasabb korosztály ellenére csapata legjobb játékosa a maga 1 gól és 3 gólpasszával 3 mérkőzésen.

Transfermarkt.de:
http://www.transfermarkt.de/de/sascha-horvath/profil/spieler_186365.html

Sascha Horváth.jpgSógoraink legnagyobb tehetsége

 

Ebben a cikkben bemutatott játékosok jelenleg nem Magyarországért küzdenek, de ha mások is úgy akarják, akkor velük vághatnánk neki a VB selejtezőknek és jó eséllyel, sikerrel vennénk. A következő befejező részben két elfeledett focista esetét boncolgatom, akikről még nem kell teljesen lemondanunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://darazstamas.blog.hu/api/trackback/id/tr875646297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ukkrm0 2013.11.21. 21:14:52

Sajnos a szlovákiai állampolgársági helyzetet ismerjük. Nagyon nehéz így..!
Ausztria pedig, onnan visszajönni? Nagy mutatvány lenne az biztos. Talán, ha Lippi lenne a kapitány!
süti beállítások módosítása