HTML

Górcső alatt az OTP Bank Liga

Friss topikok

Látjátuk feleim szümtükhel, KIK vogymuk...

2014.07.05. 17:31 | Darázs Tamás | Szólj hozzá!

Címkék: Szlovákia FTC ETO Tomás Malec Cléber Slask Wroclaw Robert Pich VIdeoton

Lassan fél éve nem jelentkeztem irománnyal, persze nyomós okom volt rá. A Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság szervezése és a BKF Farkasok futsal csapatának irányítása minden időm felemésztette, majd szakmai gyakorlatra mentem Győrbe, a Rába ETO Futsal Clubhoz, ahol végül is megragadtam. De most nem ez a lényeg, itt van újra az átigazolási szezon, ideje körbenézni a szlovák piacon.

Corgon liga.jpg

Korábban, pontosabban tavaly októberben a Fradi játékos-megfigyelőjeinek helyébe képzeltem magam és olyan játékosokat mutattam be, akik segítségével ismét bajnok lehetne a zöld-fehér alakulat, ismét felkerülhet az Európai labdarúgás térképére. Hála a fociclub.hu segítségének a bejegyzésem rengeteg emberhez eljutott, összesen 1723!!! megosztást ért meg, amire még álmomban sem mertem volna gondolni. Rendkívüli boldogsággal tölt el, hogy ennyi futballbarát tetszését elnyerte írásom. Most, hogy ismét megnyílt az átigazolási piac, érdemes ismételten körbenézni északi szomszédunknál. Első részben azonban még kitérek a korábban bemutatott játékosokra, hogy merre is járnak azóta.

Körkép

Elsőként a 28 éves brazil játékmestert, Clébert mutattam be. Csapata az FC Nitra a szezon végén búcsúzott a bajnokságtól, azonban a játékos egyéni teljesítményére büszke lehet, hiszen bal oldali középpályás létére 29 mérkőzésen 8 gólt és 5 gólpasszt jegyzett. Alacsony bérigénye miatt elsősorban a Dunaújváros, Pécs, Kecskemét és Pápa szakvezetés figyelmébe ajánlom.


Cléber 10-es mezben játszott.

 

Másodikként a 20 éves holland Gino van Kessel került bemutatásra. Az AS Trenčín ballábas szélsője kiköpött Leonardo, csak 10 évvel fiatalabb kiadásban. Gino mellett szól, hogy egy rendkívül szerény és alázatos játékos. Teljesítményére sem lehet panasz, hiszen az ezüstérmes gárdában 25 alkalommal lépett pályára, amelyeken 10 gólt és 6 gólpasszt jegyzett. Jelenleg az Austria Wien csapatánál tartózkodik próbajátékon. Sajnos róla is lemaradtak csapataink. Bérigénye nem túl magas, akár 4-5 ezer euróért már le lehetett volna igazolni. Képességei alapján bőven beférne az ETO-ba, a Fradiba, a Vidibe és a Lokiba is.


Gino van Kessel góljai a szlovák bajnokságban.

 

A következő játékos ismét az AS Trenčín kötelékéhez tartozik. Tomáš Malec igazi, 199 cm magas erőcsatár. A mindössze 21 éves középcsatárnak ez volt az első teljes idénye a szlovák első osztályban és máris gólkirályi címet ünnepelhetett. 31 mérkőzésen 14 gólt szerzett és 4-t készített elő. Jelenlegi klubja nem túl tehetős, tehát megfizethető lenne 4-5 magyar klubnak is. Személy szerint jómagam leginkább a Ferencvárosban vagy a Diósgyőrben tudnám elképzelni.


Tomás Malec, a szlovák bajnokság aktuális gólkirálya.

 

Robert Pich, az MŠK Žilina korábbi baloldali támadó középpályása azon játékosok közé tartozik, aki hatalmas közönség kedvenc lehetne bármelyik magyar élcsapatban. Harciassága és kitartása rendkívüli eredményességgel párosul. Középpályás létére rendszeresen szezononként hozta a 10 gólos átlagot. Ez alul csak az idei szezon kivétel, hiszen télen lecsapott rá a lengyel Slask Wroclaw. Ennek ellenére 18 mérkőzésen így is 7 gólig és 3 gólpasszig jutott a bajnokságban. Az Európa Ligában 6 mérkőzésen 3 gól és 3 gólpassz szerepel a neve mellett a legutóbbi sorozatból. Tipikusan az a játékos, akit imádtak volna a Ferencváros szurkolói, de az ETO és a Videoton sem járt volna vele rosszul. Személy szerint nagyon sajnálom, hogy nem hazánk bajnokságába igazolt. Nagyon kevés hozzá hasonló típusú és mentalitású játékos játszik az NB1-ben. Videót csak pályafutása elejéről találtam róla, mikor még a Dukla Banská Bystricában futballozott. Azóta csak jobb lett.


Robert Pich mikor még zöldfülűnek számított.

 

A korábban megjelent blog bejegyzésemben szerepelt egy bónuszként feltüntetett játékos is. Azért bónuszként, mert Miloš Lačny 2013 nyarán az MFK Ružomberok csapatával mindössze fél éves szerződést kötött, tehát már télen lecsaphattak volna rá csapatok. Vagyis le is csaptak, csak sajnos nem Magyarországról, hanem Kazahsztánból (Kazah bajnokság az utóbbi 2-3 évben nagyon megerősödött). Lačny tipikusan az a játékos, aki a tizenhatoson belül érzi jól magát, amit statisztikái is jól alátámasztanak. 16 bajnoki mérkőzésen 11 alkalommal volt eredményes. Pont ilyen típusú játékosra lett volna szükség tavasszal a Fradinál és a Videotonnál.

Milos Lacny.jpgMiloš Lačny még a Sparta Praha játékosaként.

 

A mai bejegyzésem a már korábban bemutatott játékosok teljesítményét mutatta be a legutóbbi bajnoki idényben. Többségük már váltott, ezért sajnos nem láthatjuk Őket a következő szezonban magyar pályákon. A holnapi bejegyzésemben azonban már olyan játékosokat mutatok be, akik most nyáron valamelyik NB1-es csapathoz igazolhatnak, a magyar labdarúgás felemelkedéséért harcolhatnak. Lesz köztük már kész és már befutott futballista, ám szabadon igazolhatóak, illetve olyan játékosok is, akik a következő szezonban dobbanthatnak nagyot.

A bejegyzés trackback címe:

https://darazstamas.blog.hu/api/trackback/id/tr666475497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása