HTML

Górcső alatt az OTP Bank Liga

Friss topikok

Velük talán sikerülhet! Gólok kellenek, sürgősen!

2014.07.18. 18:00 | Darázs Tamás | Szólj hozzá!

Ahogy ígértem, a védelemben magas szinten teljesítő játékosok után a középpályásoké, pontosabban a támadó középpályásoké a főszerep. A bemutatásra kerülő játékosokban rendkívül nagy potenciál rejlik, érdemes lesz rájuk figyelni, hiszen nem csak sportszakmai, hanem gazdasági sikereket is elérhet az a magyar csapat, amely megszerzi valamelyik játékost. Nézzük kik is lennének a szlovák bajnokság legnagyobb potenciállal rendelkező támadó középpályásai.

 AS Trencín.jpgAS Trenčín: Jó úton haladnak a történelmi siker felé.

Moses Simon

Igazából ez a srác felülírta az elképzeléseimet. A már megírt blogbejegyzést némileg át kellett írnom, mivel csütörtökön olyan teljesítménnyel rukkolt elő az Európa Ligában, amit külön ki kell emelnem. A mindössze 19 éves nigériai U20-as válogatott jobb oldalon bevethető támadó középpályás csapatával, az AS Trenčínnel azt a Vojvodinát fogadta, amely tavaly simán lemosta a pályáról a Honvédot. A trencséni meccset követően a Vojvodina játékosai átélhették ugyan azt az érzést, amit egy évvel korábban a kispestiek. Moses Simon vezérletével 4:0 arányban kiütötték a szerbeket, a meccsen három gólt szerzett játékosunk. Még a legelső blogbejegyzésem végén írtam, hogy az AS Trenčín 3-4 éven belül a BL főtábláján fog szerepelni, ha kitartanak stratégiájuk mellett. Jó úton haladnak efelé (tavaly a Slovant a bajnokságban is oktatták).

Ami Moses Simont illeti, az Ajax Amsterdam nevelése és 2014 januárjában kötött az AS Trenčín csapatával 3 éves kontraktust, tehát az Ő megszerzése drága mulatság lesz (persze, ha még most lecsap valaki rá, akkor olcsóbban megúszná). Fél év alatt abszolút meghatározó játékosa lett a szemtelenül fiatal csapatnak(22,1 év a teljes keret átlagéletkora). Tavasszal a szlovák első osztályban 14 mérkőzésen lépett pályára, melyeken 7 gólt szerzett és 3 gólpasszt osztott ki. A fiatal játékoson abszolút meglátszik, hogy az Ajax akadémiáján nevelkedett. Rendkívül jól kezeli a labdát, egy az egy elleni játékban szinte tarthatatlan, dinamikája kiemeli az egész bajnokságból. Az sem hanyagolható el, hogy nagyon érzi a kaput is.

Aki szerződtetni szeretnél, annak elsősorban komoly tárgyalásokra kell számítania klubjával. Nagyon fontos tudni a klubvezetőknek, hogy Moses Simon nem igazán érzi jól magát Szlovákiában, minél hamarabb el szeretne igazolni. Nyilván ebben az is szerepet játszik, hogy klubja nevetségesnek mondható 1 ezer eurós fizetést biztosít neki.

Becsült bérigény: 6-8 ezer euró
Szerződés: 2016. 12. 31. (AS Trenčín)
Csapatok figyelmébe ajánlom: Győri ETO, Újpest FC
 


Hatalmas lehetőség van Moses Simonban.

 

Seydouba Soumah

Seydouba Soumah a szlovák bajnok Slovan Bratislava kiválósága. A 23 esztendős, kétszeres guineai válogatott támadó középpályás talán az egész szlovák bajnokság legtechnikásabb játékosa. Az Ő esetében is érdemes egy klubot megemlíteni, mégpedig az FC Nitra csapatát. A nyitrai gárda azért érdekes, mert nagyon jó érzékkel hoznak ismeretlen fiatal játékosokat más kontinensről, akiket gyorsan pénzért tovább tudnak adni. Soumahot is a kék-fehérek hozták a Corgoń Ligába.


Egy kis ízelítő Soumah technikai képzettségéből.

A guineai játékmester az előző idényben 21 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 2 gólt és 5 gólpasszt jegyzett. Szerződés 2016. június 30-ig köti a pozsonyi alakulathoz. Kivásárlási ára 200.000 euró körül mozog.

Becsült bérigény: 10-12 ezer euró
Szerződés: 2016. 06. 30. (Slovan Bratislava)
Csapatok figyelmébe ajánlom: DVSC, Videoton


Soumah még az FC Nitra játékosaként.

 

Léandre Tawamba

A 24 éves, korábbi kameruni negyvenszeres utánpótlás válogatott Léandre Tawambat szintén az FC Nitra csapata hozta Európába, azonban nem sokat játszott a Zobor-alján, mivel az MFK Ružomberok csapata kivásárolta szerződéséből. Tawamba csodálatos őszt produkált, 11 gólja mellé kiadott 1 gólpasszt is. Tavasszal azonban valami megtört nála, mindössze 2 gólt szerzett, de így is a góllövő listán második helyet megszerezte. A több poszton is használható játékos a pletykák szerint elvágyódik a rózsahegyi klubtól.

Tawambat elsősorban csatárként tudom ajánlani, bár csapatában játszott középső középpályást, védekező középpályást és szélsőt is. Kovács Zoltán az Újpestiek sportigazgatója azt nyilatkozta, hogy elsősorban csatár posztra szeretne igazolni. Az Ő figyelmébe kiemelten ajánlom a 189 centiméter magas kameruni támadót.

Becsült bérigény: 7-8 ezer euró
Szerződés: 2016. 06. 30. (MFK Ružomberok)
Csapatok figyelmébe ajánlom: Újpest, DVSC 


 

Miroslav Káčer

Negyedikként mindössze egy 18 esztendős fiatalembert, Miroslav Káčert ajánlom a klubvezetők figyelmébe. Már 17 évesen háta mögött volt egy teljes idény a szlovák első osztályban. Pozícióját tekintve védekező középpályás. Fiatal kora ellenére rendívül érett a játáka, sokat kéri a labdát, mutatja magát és agresszívan védekezik. Elsősorban az ETO FC figyelmébe ajánlom. Kalmár Zsolt eladását követően meglehetne a következő olyan játékos, akit 1-2 éven belül külföldre el lehetne adni. Káčer a szlovák futball egyik legnagyobb reménysége, csak idő kérdése, hogy mikor csap le rá egy nyugati klub. A kérdés, hogy ez a nyugati klub kitől fogja megvásárolni a srácot. Miroslav egy interjúban elmondta, hogy azaz álma, hogy egyszer a szlovák válogatott csapatkapitánya legyen. A tehetsége és a vezetői képessége megvan hozzá, minden bizonnyal 2-3 éven belül már a felnőtt válogatottban is megmutathatja mire képes.

16 évesen már alapember.jpg16 évesen a Spartak Myjava ellen. Érett játékot produkált.

Miroslav Káčer 16 évesen debütált a szlovák első osztályban a Spartak Myjava ellen, amelyen egyből megszerezte első találatát is. A közeljövőben akár 1 millió eurót is fizethetnek nyugati klubok. Jelenlegi kivásárlási ára 150-200 ezer euró körül mozog.

Becsült bérigény: 2-3 ezer euró
Szerződés: 2015. 06. 30. (MSK Źilina)
Csapatok figyelmébe ajánlom: Győri ETO

 


Káčer első mérkőzése 16 évesen a Spartak Myjava ellen az első osztályban.

 

Számos olyan labdarúgó van még, akik ebbe a bejegyzésbe nem kerültek bele, pedig minőségi erősítést jelentenének a magyar bajnokságnak. Ami viszont késik, nem múlik. A következő bejegyzésben ismét a középpályásoké a főszerep, hiszen jócskán akad még bemutatásra váró játékos. Addig is jó olvasást, hamarosan következik az újabb scout jelentés :)

A bejegyzés trackback címe:

https://darazstamas.blog.hu/api/trackback/id/tr556520719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása