HTML

Górcső alatt az OTP Bank Liga

Friss topikok

Vajon kit igazol a Fradi? És az ETO?

2014.12.09. 20:59 | Darázs Tamás | Szólj hozzá!

Újra itt az átigazolási szezon, újra jelentkezem és az elmúlt hónapokban felhalmozott tudást szeretném átadni. Talán ez a rengeteg információ, amellyel gazdagodtam az elmúlt hónapokban végzett scout tevékenységemmel hatással lehet néhány csapat téli átigazolásaira.

Az elmúlt öt hónapban számos szerb felnőtt és utánpótlás válogatott játékossal, szlovák U21-es válogatott játékosokkal, örmény, azeri, lett, litván és észt felnőtt válogatottal kerültem kapcsolatba. Hosszas beszélgetések lefolytatása után pedig szinte mindenki egyöntetűen azt mondta: Magyarországra akarok igazolni!

Sokakban bizonyára felmerül a kérdés, hogy mit akarok örményekkel, litvánokkal vagy észtekkel? Hiszen talán még a magyarnál is gyengébb futballerőt képviselnek. A hangsúly viszont a „talán”. A felsorolt bajnokságokban is ugyan úgy vannak jó játékosok, mint bármelyik másikban. Egyetlen gond, hogy rossz asszociációval rendelkeznek a magyar klubvezetők ezen országok futball kultúrájáról, ezért inkább igazolnak óriási pénzért holland, olasz vagy spanyol alsó kategóriás játékosokat, mint mondjuk egy litván tehetséget, aki remek lehetőséget lát a magyar bajnokságban, mint ugródeszkában. Pedig ez a litván játékos mindent meg fog azért tenni, hogy teljesítményével felhívja nyugati klubok figyelmét magára. Nem mellesleg sokkal kevesebb pénzért eljön játszani, mint a nyugatról érkezők. Továbbá ezekben a fiatalokban meg van az a lehetőség, hogy 1-2 éven belül a klub jó pénzért értékesítse egy magasabb színvonalú bajnokság valamelyik csapatának.

megismered.jpgFelismered?

Most pedig megfordítom a kérdést. Miért akarnának egy kisebb bajnokság legjobb játékosai a bajnokságunkba igazolni? Miért akarnak a magyar bajnokságba igazolni olyan ligákból kulcsjátékosok, mint például a szlovák, cseh vagy a lengyel bajnokság? Sok játékosnak feltettem ezt a kérdést…A leggyakoribb válasz pedig a stadionok voltak. Bizony, a stadionok állapota rendkívül vonzó egy Szlovákiában, Csehországban vagy akár még egy lengyel bajnokságban játszó topjátékosnak is. Talán mégiscsak megvan az első hozadéka a rengeteg új stadionnak (bár tudom, ezzel sokan nem értenek egyet).

ftc_stadion.jpgEnnek senki nem tud ellenállni. Még ha üres is...

További gyakori válasz Muhamed Besic nyári átigazolása, amely emelte az NBI presztízsét. Gondoljunk csak bele. Mi lenne, ha éves szinten csak egy Greuther Fürth szintű csapatnak tudna eladni játékost az NBI.

muhamed_besic.jpgBesicnek sikerült továbblépni.

Szinte biztos, hogy a rendszerváltás óta nem volt ennyire vonzó a minőségi játékosoknak a magyar bajnokság, ezért itt az idő, hogy ezt a versenyelőnyt kihasználják az NBI-es klubok. Itt az idő, hogy végre emelkedjen a bajnokság színvonala. A lehetőségek adottak, csak dolgozni kell és nyitott szemmel járni.

ki_vagyok.jpgHamarosan...

A következő bejegyzésemben már nevekkel jelentkezem, akik jönnének a magyar bajnokságba, január 1-től ingyen igazolhatóak, vagy kisebb befektetéssel megvásárolhatóak, azonban óriási továbbértékesítési lehetőség van bennük. 

A bejegyzés trackback címe:

https://darazstamas.blog.hu/api/trackback/id/tr216970835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása